Arkiv Arkiv

1325
Bli medlem
Praktikplatser
WILPF IKFF internationellt
Peace Women Peace Women – IKFF:s internationella genusprojekt
Reaching Critical Will Reaching Critical Will – IKFF:s internationella nedrustningsprojekt

ICCs första dom i Kongo tas emot med blandade känslor ICCs första dom i Kongo tas emot med blandade känslor

”– Lubanga är dömd, det är bra. Men det finns än värre krigsförbrytare som går fria, under regeringens beskydd. Det gör att tilltron till domstolen inte är särskild hög, säger Christian Sango på organisationen CEDEJ i Kongo efter den första domen någonsin i internationella brottmålsdomstolen, ICC. /…/ – Det är en lättnad att domen kom, men det känns samtidigt orättvist. Så många andra krigsförbrytare går fortfarande fria, säger Annie Matundo-Mbambi på WILPF, Kinshasa.”

Anna Lithande, Kvinna till Kvinna

Läs artikeln här.

  • Skriv ut Skriv ut
  • Dela med dig på Facebook Dela med dig på Facebook