« »

Nu inleds förhandlingarna

mars 27, 2017

Idag inleds förhandlingarna om ett internationellt förbud mot kärnvapen vid FN i New York. Under denna vecka kommer staterna att diskutera vad avtalet ska och bör innehålla. Idéer och förslag kommer läggas fram men också hur förbudet kan relatera till humanitär rätt och redan existerande avtal kopplade till kärnvapen. Förhandlingarna kommer sedan att återupptas i sommar då själva avtalet kommer att förhandlas fram.

IKFF är en del av International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) som är den kampanj har samlat det globala civila samhället i kravet om ett förbud mot kärnvapen. Efter åratal av hårt arbete är vi äntligen här, då staterna samlas för att förhandla. Det är stort och hade inte varit möjligt om inte civilsamhället hade gått samman och jobbat stenhårt för att uppnå detta mål. 

Vi från IKFF Sverige kommer inte vara på plats i New York denna vecka men våra kollegor på Svenska Läkare mot Kärnvapen, SLMK är det, samt vårt internationella nedrustningsprogram Reaching Critical Will. Så följ dem. Vi kommer även att uppdatera er om utfallet under veckan.

Delta i debatten!

kommentarer

TAGS →
 

© 2015 IKFF | Alla rättigheter reserverade | Om hemsidan | webbansvarig